De Zilverdas is gelegen aan de Veluwe Trail, de bekendste lange-afstandsroute voor ruiters en menners in Nederland. De Trail loopt dwars door één van de mooiste natuurgebieden van ons land, met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden afgewisseld door landbouwgebieden en zandverstuivingen. Hier en daar gaat de route een stukje langs openbare weg maar er is het meest gebruik gemaakt van onverharde zandwegen.

De Veluwe Trail bestaat uit een doorgaande route en een 9-tal dagtochten. De doorgaande route loopt vanuit Apeldoorn naar Vaassen – Epe – Vierhouten – Ermelo – Garderen – Elspeet – Kootwijk – Harskamp – Otterlo – Ede – Arnhem – Loenen – Hoenderloo – Assel – Apeldoorn. De doorgaande route is ongeveer 160 km. lang, de dagtochten variëren in lengte van 25 tot 35 km. Samen goed voor ruim 500 km. bewegwijzerde route!

De Veluwe leent zich uitstekend voor het maken van trektochten te paard. Urenlang rijden door de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen zonder een mens tegen te komen. De Zilverdas in Vaassen is een prima overnachtingsadres tijdens je tocht! Je paard kan in de wei of in een stal (met hooi), al naar gelang jullie wensen. Zodat je de volgende dag weer fit en uitgerust op pad kunt om de volgende kilometers te rijden. Hoog Soeren, Uddel, Vierhouten, Epe, Garderen, Elspeet, Hoenderloo zijn allemaal plaatsen die binnen een dag rijden te bereiken zijn.

Onze accommodatie is gelegen aan de Veluwetrail. Er zijn fietsen aanwezig zodat je makkelijk even boodschappen in het dorp kunt doen of even iets eten.