Op ons terrein staat een gezellig ingericht 2-persoons gastenhuisje voor een heerlijke vakantie op de Veluwe. Het huisje kan het gehele jaar gehuurd worden. Het sfeervol ingerichte gastenhuisje staat los van het woonhuis, heeft veel privacy en heeft een eigen ingang. De slaapkamer is ingericht met 2 luxe boxspringbedden. De woonkamer beschikt over een televisie en heeft openslaande deuren naar het grote privéterras aan de vijver. De keuken is volledig ingericht met een gaskookplaat en koelkast. Aparte wc.

Het grote zonnige terras ligt aan een natuurvijver vol leven. Vissen, kikkers, heel veel vogels en ook de ringslang komt regelmatig even een kijkje nemen bij de vijver. Net zoals de ijsvogel die je met een beetje geluk kunt spotten. De tuin is helemaal omheind, dus de hond kan lekker los lopen. Honden zijn namelijk van harte welkom in het huisje! 

Ook zijn er standaard 2 fietsen te leen, om bijvoorbeeld even inkopen in het gezellige dorp Vaassen te doen. Of om even naar het kasteel te rijden voor een lekkere lunch bij het koetshuis

Natuur en omgeving

Het huisje ligt op ons privé-terrein van 3,5 hectare, midden op de Veluwe, met een groot stuk privébos en weiland voor de paarden. Na een oprijlijn kom je uit op een onverharde weg waar je rechts naar het bos loopt en links naar het kasteel de Canennburgh en het dorp Vaassen met z’n vele winkels en supermarkten. Ga je richting bos, dan ben je zo in de eindeloze bossen en heide van de Kroondomeinen het Loo, één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Direct vanuit het huisje kun je lange wandelingen maken. In het huisje liggen diverse wandelkaarten en fietskaarten klaar. En onze gasten spotten bijna altijd wild! 

Enkele tips:

Op een kleine 10 minuten fietsen bij ons vandaan vind je een prachtige wildobservatiepost: wildkijkscherm Enkhout. Neem je verrekijker mee en spot de edelherten, reeën en wilde zwijnen!
Vanaf dit wildobservatiepunt in Kroondomein het Loo kijk je uit over een heideveld met links achterin een wildweide. Hier zijn wilde zwijnen, edelherten en met geluk ook damherten te zien. Dit is ook een geschikte plek tijdens de bronsttijd.

Hieronder vind je de route:
Sla aan het eind van de oprijlaan rechtsaf.
Bij de weg gekomen sla je linksaf (dit is de Gortelseweg).
Daarna sla je rechtsaf en rij je op de Elspeterweg. Rij deze weg helemaal uit.
Sla bij de kruising Elspeterweg – Elburgerweg links af.
Na ± 100 m zie je aan de rechterkant van de weg een kleine parkeerplaats.
Loop de parkeerplaats op en volg het paadje naar achteren.
Als je het paadje helemaal volgt kom je vanzelf bij de wildobservatiepost.

Op loopafstand, ongeveer één kilometer bij ons vandaan, vind je kasteel ‘De Cannenburgh’. Erg leuk om even naar toe te wandelen, geniet van het mooie kasteelpark en je kunt er lekker lunchen en dineren in het Koetshuis. Kijk op de website van Geldersch Landschap & Kastelen voor de evenementen bij het kasteel.

Bij koffie- en theehuys De Korenmolen in Vaassen kun je 6 fluisterstille, milieuvriendelijke E-scooters (chopper model).

In het Veluws Museum ‘Hagedoorns Plaatse’ kom je alles te weten over de oorsprong en de geschiedenis van de boerderij compleet met de oude bedsteden. Zie de website

Bezoek Paleis Het Loo. Paleis het Loo is ongeveer 7 km bij ons vandaan. Zeker de moeite waard! Zie: www.paleishetloo.nl

Beken en sprengen

Tarieven

Overnachten in het vakantiehuisje met 2 personen weekend 195 euro. Midweek 275 euro. Week 375 euro. Inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, twee fietsen en wifi. Hond: 5 euro per hond per nacht (maximaal 2 honden) Paard: 15 euro per paard per nacht (weidegang en/of stal en hooi).