Wij zijn echte natuurliefhebbers en doen er alles aan om het een natuurlijk paradijsje te laten zijn voor vooral de dieren!

Veluwe
Met een oppervlakte van 91.200 hectare is de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Als natuurliefhebber kun je er dan ook je hart ophalen. Je vindt er uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De vele sprengen en beken en de oude grafheuvels maken het gebied rond Vaassen extra bijzonder. Het gebied is bij uitstek geschikt voor wandelen en fietsen. Dat geldt temeer omdat nog een redelijk aantal zandwegen en zandpaden aanwezig zijn. Zwijnen, herten, ijsvogels en dassen behoren tot de vaste bewoners van de directe omgeving van het huisje. Tijdens het wild spotten op de Veluwe zul je ze vast en zeker tegenkomen. Het dichtstbijzijnde wildobservatiepunt is

Het massatoerisme heeft Vaassen nog niet ontdekt en je zult dan ook versteld staan van de rust en stilte rondom het huisje. Kortom, de Zilverdas is gelegen op de mooiste plek op de Veluwe en we nodigen je van harte uit om het zelf te komen ervaren!

Natuurlijke vijver
Het terras van het huisje grenst aan een prachtige natuurlijke vijver met heel veel leven. Kikkers, salamanders, libellen, insecten, goudvissen en heel veel vogels die komen drinken en badderen. Een echt vogelparadijs!
Een leefgebied voor een diversiteit aan dieren, want waar water is, komen kikkers en salamanders op af. Een vijver trekt ook altijd insecten aan en met uw eigen vissen onder water is er een eigen gekweekte leefwereld ontstaan. In de winter overleven de vissen op de bodem, omdat het daar relatief warm is. Zo halverwege februari zie je ze weer tevoorschijn komen.
Dus zittend op het terras met een kopje koffie of thee is er heel wat te zien!

Bosbaden
Een verblijf in de natuur werkt helend! Tussen de bomen komt je geest pas echt tot rust. Bomen bieden voedsel, leefruimte, bescherming en nestgelegenheid aan insecten, vogels, kleine zoogdieren en korstmossen. Rondom de Zilverdas vind je dan een stukje onaangetast bos waar de das en de vos hun holen hebben, de eekhoorn woont en we hebben zelfs de wolf op de wildcamera gezien. Met een beetje geluk kun je de das ’s avonds langs het huisje zien lopen over de oprijlaan.

De natuurlijke omgeving van het bos blijkt op diverse niveaus een helende uitwerking te hebben op ons welzijn. Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren. Japanse en Europese wetenschappers toonden bijvoorbeeld aan dat bosbaden de bloeddruk en hartslag laat dalen, de cognitieve vermogens verbetert en onze creativiteit kan vergroten.