workshop Hersenwerk voor paarden – 12 sept 2020

Paarden

Hersenwerk geeft verbinding tussen paard en eigenaar. Dat is één van de belangrijkste voordelen van hersenwerk. Samen spelen op een kleine oppervlakte. Stilte, respect voor elkaar. Luisteren naar elkaars signalen.

 

Misschien sta je er niet zo snel bij stil, maar het reukorgaan is bij paarden zeer goed ontwikkeld. Ze gebruiken hun reukzin voor bijna alles. Op sociaal vlak maar het helpt ze ook bij het zoeken naar voedsel en water. De neus is voor een paard minstens zo belangrijk is als zijn oren en ogen!

 

Tijdens de workshop Hersenwerk voor Paarden nodig je je paard uit om opzoek te gaan naar voedsel tussen verschillende soorten materialen. Alle zintuigen worden daarbij geprikkeld: neus, mond, oren én ogen. Er ontstaat ontspanning door inspanning. Hersenwerk is een hele actieve bezigheid doordat het paard zo uitgedaagd en gestimuleerd wordt, maar daardoor werkt het ook heel ontspannend.

 

Dit gebeurt er allemaal:
Hersenwerk = samenwerken, het versterkt de band tussen paard en eigenaar
Hersenwerk vergroot het zelfvertrouwen doordat het paard zelf keuzes maakt
Het geeft inzicht in het gedrag van het paard
Het geeft inzicht in het lichaam van het paard
Hersenwerk stimuleert de zintuigen
Het maakt creatief
Het geeft afleiding in spannende situaties
Hersenwerk kan uitdaging bieden aan oudere paarden
Het stimuleert veulens en jonge paarden om te ontdekken en te wennen aan materialen en geluiden
Hersenwerk zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkt paard
Hersenwerk biedt ondersteuning bij gedragsadvies

 

Workshop
De juiste begeleiding is essentieel. Tijdens deze workshop leer je wanneer jouw paard hulp nodig heeft en wanneer je hem juist met rust moet laten. Deze dynamiek tussen paard en eigenaar, zorgen voor de groei van verbinding en vertrouwen. Ook leer je bijvoorbeeld de vermoeidheidssignalen van je paard kennen zodat je hem op tijd met rust kan laten.

 

Je kunt meedoen met een van onze paarden, maar ook met je eigen paard! En dat heeft een groot voordeel. Doordat je met eigen paard werkt kan Cynthia direct adviezen op maat geven. Je gaat dus zelf aan de slag!

 

De workshop duurt 2 uur. Er is plaats voor 8 deelnemers. Eerst 4 paarden met twee mensen, halverwege wisselen we naar de andere 4 paarden. Het eerste uur met 4 paarden en 2 mensen per paard en vervolgens nog een uur met de andere 4 paarden en 2 mensen per paard.

 

Praktische info
Datum: zaterdag 12 september 2020 van 11.00 – 13.00 uur
Docent: Cynthia van Cappelle van Hersenwerk voor Paarden
Deelname: 50 euro per persoon
Meer info: hersenwerkvoorpaarden.nl
Opgeven: via info@dezilverdas.nl