Themadag: Ruwvoer Anders – 17 mei 2020 Geannuleerd ivm Corona

Paarden

Deze dag gaat over de rol van houtige gewassen in de voeding van je paard. Laat je informeren en vooral ook inspireren om anders naar ruwvoer te kijken.

 

Naast gras en hooi is er nog veel meer! Vlakbij nog wel! Naast de wei, in de berm, langs de slootrand, in het bos, in je tuin, op je balkon of in het stadspark. We realiseren ons niet dat we prachtige waardevolle planten om ons heen hebben die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van onze paarden.

 

Behalve specifieke voedingsstoffen leveren deze planten ook een prachtige bijdrage aan de spijsvertering, de thermoregulatie, het gebit en de ontwikkeling van bepaalde spiergroepen. Er zijn veel voordelen en ze zijn vaak makkelijker voor handen dan gedacht!

 

Inheemse bomen, struiken en hagen gebruiken als aanvullende voeding voor je paard. Welke soorten zijn geschikt voor paarden? En waarom is dat zo? Hoe en waar plant ik die dan? Wanneer geef ik welke plant aan mijn paard? Hoe zorg ik dat mijn paard juist in de winter extra ondersteuning krijgt in de vorm van natuurlijke planten.

 

Naast de theorie, achtergronden en onderbouwing van deze visie op aanvullend ruwvoer, is het de bedoeling dat we ideeën omzetten in concrete actie plannen.

 

Deze dag gaat specifiek over de rol van houtige gewassen; niet over weidebeheer of kruiden. Op onze unieke locatie laten we concreet zien hoe je dit praktisch toe past. Je kan alle planten zien, voelen, ruiken en “proeven”, zodat je naar huis gaat met een concreet “paarden proef pakket”.

 

De dag wordt gegeven door twee ervaren vakvrouwen op dit gebied: Sietske Metz (Paard en Plant) en Natascha Bos (Blauwe Hengst).


Praktische informatie
De kosten voor deze dag zijn € 114,95 per persoon (incl BTW).
Je bent vanaf 9.00 welkom. Om 9.30 uur starten we en rond 17 uur sluiten we af
Inclusief: koffie, thee, versnapering en vegetarische soep, hand-out en 'paardenproefpakket'
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dezilverdas.nl
Meer informatie vind je ook op de website van de Blauwe Hengst